söndag 26 oktober 2008

Trubbel på gång?

Jag är rädd för att jag börjar få mjölkstockning! Upptäckte igår ett rött ömt område på vänster bröst. Det är det bröstet som inte verkar producera så mycket mjölk som det andra. När lillan äter från höger bröst ser jag mjölken i mungiporna på henne, men när hon äter från det vänstra syns ingenting. Ibland blir hon frustrerad och sliter och släpper bröstvårtan, gnäller och tar tag igen... Jag har ju mjölk där, det ser jag ju när jag själv trycker fram lite innan jag ska amma. Jag följer alla råd som finns... Har börjat pumpa ur bröstet med pump efter att lillan har ammat... Stryker med fingrarna över det ömma området (mot bröstvårtan) när jag ammar (har lite olja på).. Har haft varm vetekudde på bröstet... Kan det ta tid innan det släpper eller har jag värre att vänta? Funderar på att ringa amningsmottagningen på sjukhuset imorgon.

De här första två veckorna har ju gått ganska bra, så det är väl bara att vänta att något ska gå på tok nu :) Maken börjar jobba idag och jag är faktiskt lite orolig för hur jag ska klara av gnälliga kvällar själv. Som tur är så har min kära lillasyster en veckas höstlov framför sig och kommer förhoppningsvis att tillfälligt att flytta in. Känns skönt att inte vara själv med lillan och alla bestyr...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du gör allt rätt! se upp med om du får feber - då bör du ringa BM eller liknande. det ömma området kan sitta i några dagar... hoppas det bli bra snart.

milda mjölkstockningar hade jaga massor av när jag ammade A...så kan det tyvärr vara ibland

skärgårdstösen sa...

Hoppas att det inte blir värre. Såg på amningsfilm via familjeförberedelsekursen förra veckan och brösten med ordentlig mjölkstockning såg verkligt ömma ut, aj,aj! Har inte nån erfarenhet att dela av mej av, men håller tummarna att det går åt rätt håll nu!

Thibb som... sa...

Oj, det låter inte så kul... Hoppas det har släppt alt att du fått hjälp.

Kul att ha syrran på plats!

Kram!