måndag 25 augusti 2008

Hushållsekonomi

Eftersom det numera är slut med riktig lön börjar det bli dags att planera lite bättre vad gäller vår ekonomi. Efter att alla räkningar är betalda går största delen av pengarna som är kvar garanterat till mat. Vi har ingen mataffär inom promenadavstånd, utan måste ta bilen. Bästa affärerna ligger ca 1 mil från oss. Planerar man inte matinköpen så går mycket pengar på bensin. Planerar man inte matinköpen, så står man i affären och nästan bråkar om vad man ska äta till middag just den kvällen man står där. Då blir det något gott och dyrt, så klart. Vi har tidigare försökt oss på att göra "veckomatsedel" och veckohandla efter det, men det har inte funkat i någon längre period.

Nu ska vi verkligen försöka igen. Undrar hur mycket pengar som är normalt att lägga på mat per månad för två personer. Vi vill inte leva på makaroner och korv eller fiskpinnar, utan lite bättre mat än så. Idag gick det ca 1100 kr på mat. Vissa saker tillhör ju basförrådet och behöver inte inhandlas på ett tag, men är 4000 kr rimligt per månad för två personer??? Låter mycket!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låter mycket enligt "standard" men vi köper lätt för det... Tyvärr får börja skärpa oss ny när bebben kommer snart! Ha det gott!

Anonym sa...

Jag o J lägger 2000 kr var varje månad på mat. OM det blir ngt över är det tänkt att vi ska ha det till ngt lyx - ex ut o äta eller gå på bio.. Det är alltid slut i burken när månaden är slut men det känns ändå som det är för mycket.. Kramar! ps.. har börjat bli illamående.. =(

Anonym sa...

Jag M och A kostar nog ca 3-4000 kr månad men då ingår även hudvård och andra hygienartiklar. Räknar med att kunna ligga kvar på den nivån även när bebisen kommer...trots blöjköpen...

skärgårdstösen sa...

Vet inte riktigt, här i Finland så tror jag att vi sätter ca 300 € kanske lite mera per månad. När vi hälsat på svärmorsan i Umeå så har jag tyckt att maten varit billigare i där. Men det är svårt att veta då man inte jämfört under nån längre tid.

Anonym sa...

Vi köper det vi vill ha (inte alltid det billigaste). Sen har vi även styvdottern varannan helg. Brukar aldrig gå över 3000 i månade. Då är även hygienartiklar inräknaat.